Quiz: How Much Do You Really Know About Cleaning?

Cleaning isn’t as easy as most people presume it to be. Take this quiz below to find out where you stand on the cleaning spectrum. When you’re done, scroll to the bottom of this post to find out more.

 

How well did you do?

1. What removes coffee stains? Egg yolk or mineral water?

Photo credit: birchbox.com

Answer: Egg yolk.

Shocking, but true. If you have a coffee stain on your shirt, just rub egg yolk onto the stain for one minute and rinse it under water. The stain will miraculously disappear! Apart from egg yolk, you can also try alcohol, vinegar and baking soda.

2. Does vinegar clean all floor types?

vinegar-cleaning-cooking

Answer: No.

While vinegar might be a multipurpose cleaner, it shouldn’t be used on all floor types. The acid in vinegar is corrosive to hardwood, stone and marble surfaces.

3. How do you get rid of sticky glue residues?

Photo credit: lifehacker.com

Answer: Olive oil.

Remove those ugly glue residues with olive oil!

4. Plants remove dust and toxins

plants in bright office

Answer: True.

Plants are more than decorators – they also purify the air by supplying oxygen and filtering the dust and toxins out of the air. This is why you should invest in some pretty plants for your home!

5. Commercial bleach works as a disinfectant

clorox bleachPhoto credit: Clorox

Answer: False.

While bleach gets rid of stains, it’s not a disinfectant. Before applying bleach, you should still clean the surface with an adequate cleaning agent.

6. How should you polish your silverware?

clean-silverware

Answer: Toothpaste.

Toothpaste doesn’t just polish teeth – it shines metal too! Rub some toothpaste on your cutlery and restore that lustrous shine to your silverwear.

7. What can you clean windows with?

windows in living room

Answer: Coffee filters.

Coffee filters are great for cleaning windows because unlike cloths, they don’t leave lint streaks behind. Apart from coffee filters, newspapers do a great job too.

8. How should you remove dirt from your carpet?

Photo credit: Carpet Vidalondon

Answer: Steam cleaning.

Dry cleaning isn’t an effective way to remove dirt and bacteria from your favourite carpet. So get it steam cleaned instead. The hot water extraction rinse emitted by a steam cleaner is strong enough to get the job done. Get a carpet cleaning professional to do it for you.

9. How do you get rid of the grease from dirty dishes?

dirty-dishes

Answer: Vinegar.

We know how annoying it is to get the grease off the plates, but vinegar will cut right through the grease. Rinse your dishes in dish soap first, and then apply vinegar to the mix and watch the grease slide right off!

10. What should you use to polish your stainless steel?


Photo credit: williamsonoma.com

Answer: Olive oil.

Don’t ruin your expensive stainless steel equipment with the wrong cleaning agents. When the stainless steel is dry, rub some olive oil into a cloth and start wiping down the surfaces of your pots and pans. Finally, finish with a dry paper towel for that beautiful gleam!

Whether you’re a cleaning whiz or spaz, the task of cleaning an entire house can be really time-consuming and exhausting, and let’s face it – not everyone has the time or energy to maintain a dust-free home all the time.

Submit a request for cleaning services via Kaodim Direct, a faster way of hiring cleaning services within your price range, without having to wait for quotes. It’s fast, easy and incredibly efficient!

Enjoyed the quiz? Let us know your thoughts in the comments below!


written by Carissa Gan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *